Enduro i Gesunda 2019

Så var endurotävlingen i Gesunda avklarad. Lite sol och lite mulet och ytterst lite duggregn gjorde att de tävlande trivdes i vädret och publiken var nöjda.

Nästan 300 startande gjorde att kön till liften var lång under lördagens träning.

På söndagen var det raceday och stämningen bland de tävlande var god. En del var glada och skojade vid start medan andra var sammanbitna och fullt koncentrerade.

Det blev några fina resultat för CF Fricyklisterna. I U21 dam segrade Elina Davidsson, som vanligt. 🙂 I U21 herr stod Adam Larsson på pallen, en fin andraplats för honom. I herr tävling körde Johan Geschwind in på 10e plats, tätt följd av Teddy Tägtström som gjort comeback på cykeln i år. 12e plats för honom!  Vidare Carl Blomqvist 18e, Kalle Ericson 29a, Simon Halt 37a och Jimmy Tägtström 43a för att nämna några.

Endurot i Gesunda bestod av 7 delsträckor och det är ganska svårt att få till toppåkning på alla sju sträckorna. Ett misstag och du hamnar längre bak i resultatlistan. Otur för vår Jonathan Sandberg som slet av kedjan i starten på sträcka 1…

Resultat för ESS deltävling

Deltävlingen var också ett svenskt mästerskap för enduro. Svenska mästare blev Zakarias Johansen (herr elit), Linn Olstam (dam elit), Adam Norlin (herr junior), Ingung Ståhl (dam master) och Sandviken-killen Stefan Persson tog hem master-klassen.

Resultat SM enduro Gesunda 2019

Några skador blev det också under helgen. Vi önskar alla god bättring och hoppas att vi ses på cykeln snart igen!

Det var mycket snack om teknisk zons vara eller inte vara under helgen. Många cyklister efterfrågade teknisk zon och eftersom CF Fricyklisterna jobbar för nöjda cyklister så togs beslut i samråd med kommissarie att det skulle finnas teknisk zon. Under söndagen var zonen väldigt välbesökt och det var mycket mekande där. Nöjda cyklister är vårt mål!

CF Fricyklisterna vill tacka Gesundteamä för bygget med banor och funktionärer under söndagen, Gesundaberget för fina priser och god service, Racing Bike Sweden och Cykelbyggar’n i Sandviken för fina priser.

 

Publicerat på 5 augusti, 2019, i Uncategorized. Bokmärk permalänken. Lämna en kommentar.

Lämna en kommentar